Bolig, Nyheder, Oplevelser

3 nemme måder at skabe hygge i den mørke tid

lanterne

Det er vinter i Danmark, og det er ærligt talt lettere deprimerende. Det er mørkt, når man tager afsted på arbejde om morgenen, og det er mørkt igen, når man kommer hjem. Derudover er det både koldt, vådt og blæsende, og sne ser vi ikke meget til. Det eneste gode, man kan sige om mørket, er da vist, at det indbyder til hygge. Herunder giver vi dig tre forslag til, hvordan du maksimerer hyggen i den kolde, mørke tid.

Lys i mørket

Det er mørkt om vinteren i Danmark. Nogle dage kan det faktisk føles som om, det slet ikke har været lyst. Derfor er det oplagt selv at skabe hygge med lidt lys i mørket. Der er mange måder at gøre dette på – uanset om du foretrækker levende eller elektrisk lys.

Hvis du er til klassisk og romantisk stil i dit hjem, kan du passende lade et par lanterner flytte ind. Lanterner findes i mange forskellige størrelser, former og farver, så du kan helt sikkert finde én, du kan lide. Lanterner kan både bruges inde og ude, og du kan både bruge fyrfadslys og bloklys afhængigt af størrelsen på lanternen. Det ser også rigtig hyggeligt ud med en lyskæde i en lanterne. Hvis du har fået lyst til at invitere en lanterne ind i dit hjem, kan du kigge forbi https://www.tinekhome.com/da/kollektion/lanterne-97/, hvor du finder et stort udvalg.

lantern

Pak dig ind i varme tæpper

Vinter i Danmark er ikke kun mørk – den er også våd og kold. Det er derfor en god idé at skabe hygge i hjemmet med varme, bløde tæpper, som man kan putte sig under på sofaen. Når du smider dig foran fjernsynet efter en lang, kold dag, er det skønt at kunne trække et varmt tæppe helt op under hagen. Tæpper findes i alverdens farver, størrelser og forskellige materialer, så du kan helt sikkert finde et par tæpper, der passer til din stil.

Udover varme, bløde tæpper kan du også skabe varme og hygge i indretningen med lammeskind. Lammeskind giver et lidt råt, nordisk look til dit hjem, hvilket ofte passer godt til den moderne, minimalistiske stil i mange danske hjem.

Hygge der kan spises

Vi danskere er faktisk rigtig gode til at hygge os, og mange af os forbinder hygge med mad. Vi vil gerne have noget at hygge os med, når vi har gæster eller samles foran fjernsynet i weekenden. Men det er faktisk ikke kun hyggeligt at spise mad – det er også helt vildt hyggeligt at lave den. Tag bare hele familien med i køkkenet og bag en kage eller en portion småkager, mens I hører noget godt musik. Det kan desuden også være rigtig hyggeligt at stå alene i køkkenet og kokkerere. Der er rigtig mange, der føler, at det er helt meditativt. Især hvis man tager et par høretelefoner på og lytter til en god lydbog eller podcast imens. Og så kan man jo bagefter fortsætte hyggen ved spisebordet eller i sofaen sammen med resten af familien.