Nyheder

Derfor skal du have professionelt cykeludstyr, selvom du ikke er professionel cykelrytter

ventoux bike

Du tænker måske, at det kun er ægte cykelryttere, der gerne skal have det professionelle udstyr at cykle i. Men sådan er det ikke, så den tanke kan man godt slippe af med. Faktisk så er meget cykeludstyr der for, at man som en fritidscykelrytter kan få en endnu mere behagelig og rar cykeltur i det frie. Der er rigtig meget cykeludstyr, som kunne være gavnlig til din næste cykeltur, og i denne artikel kommer der nogle grunde til, hvorfor noget nyt udstyr kunne gavne dig.

Ordentligt cykeltøj, som gør det mere behageligt at cykle

Sportstøj, der er egnet til at cykle i, kan gøre dig hurtigere på cyklen. Det sørger for, at du ikke spilder unødvendig energi mens du cykler – så som at normalt tøj kan slide op og ned ad benene mens man cykler. Det sørger for, at det ikke står i vejen, når man skal cykle. Man kan købe den form for cykeludstyr online, eller tage ind i en butik hvor man kan prøve det, før man køber. Måske du har et mål om at overgå din egen personlige rekord, og så vil cykeltøj kunne hjælpe dig med det.

Det samler sveden

Cykler du op af en stejl pakke i en bomuldstrøje, så vil du hurtigt indse hvorfor cykeltøj ikke er lavet af bomuld: du sveder, og dit tøj bliver vådt, hvorefter du begynder at fryse. Så selvom de fleste cyklister cykler i deres normale tøj, så er det ikke optimalt at gøre. Meget cykeltøj er både regntæt og svedabsorberende, som gør det meget mere behageligt at cykle.

Cykelhandsker har ofte en svedpude på håndryggen, der gør at man kan tørre sveden af panden. Prøv at undersøge nærmere på denne webside, som har masser af cykeludstyr online: https://ventouxbike.dk/, hvis du er interesseret i at få mest muligt ud af din næste tur på cyklen.

En dyr cykel holder også længere

Måske du gerne vil spare lidt på pengene, men i den lange ende så vil du faktisk spare flere penge, hvis du investerer i en nyere og måske lidt dyre cykel. Man kan få punkterfrie cykeldæk, som sørger for, at man ikke skal lappe sin cykel i tide og utide, eller udskifte sine dæk. Man kan få en cykel der passer ind i de terræner man cykler i, som sørger for at et ujævnt skovområde føles som en lige vej.

Mindsker risikoen for skader

Du har måske et par denimbukser, der er lidt for lange og kan hænge fast i cyklen, og det kan være rigtig irriterende, at det både kan ødelægge gearkassen og bukserne. For at undgå dette er det værd at investere i et par rigtige cykelbukser eller -shorts. Cykelbukser har også en indsyet pude, som gør det mere behageligt at side på cyklen i længere tid ad gangen. Derudover kan man få sig et par cykelbriller, der sørger for at vinden og solen ikke forstyrre dit udsyn – det er både praktisk i regnvejr og solskin.