Livsstil, Nyheder, Oplevelser

En gammel traver har fået nyt liv

træsko til kvinder

Hvad tænker du på, når du hører ordet træsko? Det er en sko med en lang historie, og er traditionelt blevet brugt på landet. Derfor kan der også være nogle, som tænker at træsko er gammeldags og umoderne. Men dette er langt fra tilfældet. I dag er træskoen en del af modebilledet, og en naturlig del af klædeskabet – også i byen.

Hvad er en træsko?

En træsko er en sko lavet af træ. Den har gennem tiderne haft mange udformninger, men i vores del af verden, har den en bestemt form, og i dag er det ofte kun sålen som er af træ, og overstykket er af læder, stof eller lignende.

Hvorfor vælge træsko?

Træsko er praktiske, fordi de er holdbare. Både overfor tidens tand og for slid, slag mv. De har længe været populære hos faggrupper, som går og står meget, og som ikke har brug for deciderede sikkerhedssko, men gerne vil have nogen beskyttelse til fødderne. Samtidig er de hårdføre, kan tåle at blive våde, og er nemme at tage af og på. Derfor er træskoen populære blandt andet hos ansatte i sundhedssektoren.

Træsko er i dag ofte meget lettere end før i tiden. Så de er ikke så tunge at gå med. Nogle af dem er ikke længere lavet af træ, men andre lettere og mere fleksible materialer. Skoen har blot bevaret den typiske tykke sål.

flotte havesko

Med på moden

Som med de fleste andre beklædningsgenstande, så har træsko gået ind og ud af modebilledet gennem tiderne. I slut 10´erne begyndte de for alvor at blive populære igen, og en række modehuse tog dem med i deres kollektioner. Det smittede af på resten af moden, og du kan nu se træsko ofte på gaden. De kommer af et væld af farver og designs. De kan passe både på baren og på kontoret.

En træsko er i dag altså ikke længere fodtøj, man kun går med på en pløjemark. De kan bruges til ethvert outfit. Det gælder bare om at finde den sko, som passer lige til dig og din smag. Om looket skal være rustikt eller elegant, er helt op til dig.

Du kan også få træsko med høj eller lav hæl, så du kan komme lige så langt op i højderne, som du ønsker.

Med træsko er der rig mulighed for at kombinere praktiske hensyn med et moderigtigt udtryk.