Bolig, Livsstil

Find den helt rigtige belysning

natbordslampe
rcogm

Når det kommer til at finde den rigtige lampe, er det vigtigt at tænke sig godt om. Lamper kommer i mange størrelser, og de har mange forskellige kvaliteter. Lamper kommer med store og små skærme, det er også enormt forskelligt hvordan skærmen dækker for lyset. Derfor er det vigtigt at tænke sig om inden man køber en lampe, for hvis ikke du holder tungen lige i munden, er det nemt at gøre et fejlkøb. Her kan du læse mere om hvad der skal til, for at din lampe er god for dig.

Find smukke danske design lamper

Noget som er enormt vigtigt når det kommer til at købe lampe, er at det er en smuk lampe du skaffer. Det er ikke bare en hvilken som helst lampe der er brug for. Skaffer du en danske design lampe, kan du være ret sikker på at du vil blive godt tilfreds.

Hvis ikke du har en fornemmelse af hvad slags lampe du leder efter, er det en god ide at lede efter en på internettet. Her kan du finde mange gode bud på en lækker lampe. Elministeren.dk er et godt sted at starte hvis du leder efter en god lampe. Her finder du et bredt udvalg af danske design lamper, som nemt kan gøre en stor forskel i dit hjem. Også mere almene elektronik sider forhandler danske design lamper. Du kan endda være heldig at finde dem på Elgigantens hjemmeside eller hos Power. Her er det båden nemt og hurtigt at bestille elektronik.

stue med lamper

Find det bredere udvalg

Vil man have et udvalg af danske design lamper, der er mere nuancerede og til en bredere smag, skal du ud i de mere specialiserede butikker. Her er gennemsnitsprisen højere, men udvalget langt mere specifikt. Dette tiltaler den mere kræsne kunde og måske den, med den største tegnebog.

Design kan også være en investering. Køber man en almindelig belysning, er det ikke sikkert, at denne bliver mere værd med tiden. Faktisk er det mere normalt, at de mister værdi som tiden går. Men ikke når det drejer sig om kunst, som jo er det design, handler om. Her kan alene navnet på den der laver det giver værdi til belysningen. Derfor er det ikke belysningen i sig selv, som skaber værdien, men den værdi vi tillægger den.

Vær kreativ i din søgen

Af netop denne grund er det svært at finde god design i de store danske elektronikkæder. Når det bliver produceret i store mængder, tillægges det ikke den samme værdi, og den genstand, som bliver masseproduceret, mister noget af sin tillagte værdi ligesom sin skaber.

Genbrug er et alternativt sted at lede. Her kan man være heldig til en billig pris at finde sjældne fund. Særligt sjældne besøgte genbrugsbutikker i udkantsdanmark kan være et sted med mange nåle i høstakken. Her kan tømte dødsbo lægge den ene guldklump efter den anden ind i de vest og nordjyske genbrugsbutikker og loppemarkeder. På den måde kan du finde unikke lamper til billigere priser.