Livsstil, Nyheder, Oplevelser

Gør dig klar til jul

julemanden

Det er jul hvert år. Igen og igen kommer julen, og den varer en hel måned. Alligevel bliver vi igen og igen overraskede over, at den pludselig er der. Vi får ikke forberedt os og ender med at købe pynt og gaver i sidste øjeblik.

Vil du være klar i år, så gå i gang med forberedelserne. Når du går tidligt i gang, kan du også tage den med ro og forberede dig uden stress. Du kan lave en liste med alle de opgaver, der er. Så kan du tage en opgave om ugen, indtil et par uger før jul, hvor du kan skrue tempoet lidt op, men uden at blive stresset, fordi der er for mange opgaver tilbage.

Julemandskostume

En af opgaverne kan være at købe et julemandskostume. Der er mange anvendelsesformål med et julemandskostume i december måned. Måske skal du selv klædes ud til en julefrokost eller decemberfest. Måske skal dit barn klædes ud i et julestykke.

Er der små børn i familien, kan det være hyggeligt at få besøg af julemanden. Han kan komme med en lille ekstra gave midt på dagen. Så kan børnene måske bedre få tiden til at gå, indtil gaverne under træet skal pakkes ud.

julemandskostume

Ikke kun til december

Et julemandskostume er oplagt i december, men du sagtens også bruge det resten af året. Til fastelavn skal man klædes ud. Der kan komme udklædningsfester med andre anledninger. Det kan være en temafest, eller der kan komme en forsinket julefrokost.

Du kan selvfølgelig også dele julemandskostumet op og kun bruge en del af det. Skal dit barn klædes ud som en gammel mand til fastelavn, kan du tage skægget fra julemandskostumet. Og tager du skægget væk, så kan resten gå som et nissekostume.

Et godt julemandskostume

Som med alle kostumer findes der julemandskostumer, der er hhv. gode og mindre gode. Du kan selv bikse et sammen, hvis du har en rød jakke og kan lave – eller gro – et skæg. Men du kan også købe dig til et julemandskostume.

Et godt julemandskostume skal som minimum indeholde en jakke og nogle bukser, som er røde. Der skal være en nissehue og et hvidt skæg. Det kan også være smart med et bælte, så du kan tage en pude på maven.

En hyggelig tradition

Der er ikke mange børn, der tror på julemanden i dag. Men det er stadig en hyggelig tradition. Skal der børn med til jeres juleaften, så bør I arrangere et besøg af julemanden. En af mændene i selskabet kan liste ud på et tidspunkt og skifte til julemandskostumet.

Regner børnene ud, hvem der er under kostumet, er det ikke nødvendigvis ødelagt. Det er nemlig en hyggelig tradition, som man godt kan holde fast i, selvom man ikke tror på den.

Der er også mange, der ikke tror på Jesus, men stadig holder jul. Der er endda nogle af en anden religion, der holder jul, fordi det er hyggeligt. Så lad ikke børnenes alder eller selskabets tro afholde dig fra at gøre julemanden til en del af jeres juleaften.