Erhverv, Nyheder

Hængekøjer – til dig der trænger til at slappe af

hængekøje i skoven

Det kan næsten ikke blive mere afslappende end med en hængekøje. Hængekøjen er en gammel opfindelse,  og mange udgaver findes af den. De fleste mennesker har prøvet at ligge i det gyngende stof af forskellige materialer og kvalitet, verden over, bundet fast til en pæl, et træ eller sat fast indendørs.

Læg dig i en hængekøje, hvis du er stresset

Det er så sundt for sjælen, det tempo din krop og dit åndedrag falder hen i, når du ligger i en hængekøje. Hvis hensigten er at vil væk fra stress og jag og endelig føle ro og hvile i din krop, er en hængekøje det oplagte at lægge dig i, såfremt du fokuserer rigtigt. Det har selvfølgelig en stor effekt, at du eksempelvis ligger i en have, og det helt optimale, men selvfølgelig ikke altid mulige, i en skov og nær eller ved en strand. Indtrykkene af naturens lyde som f.eks. vindens susen, bølgernes brusen, planterne og træernes bevægelser er det oplagte fokuspunkt for dig i forhold til at slappe helt af.

Lær og læs mere om hængekøjer på hængekøje.dk.

hængekøje under træ

Hængekøjer fungerer udendørs og indenfor

Men det er også muligt indendørs derhjemme eller i din have. Det kan blot være en stor hjælp at være væk fra familiemedlemmer eller genkendelige hverdagslyde. Det kræver højere koncentration. Men om end du ligger og lytter til naturens lyde eller beroligende lyde derhjemme, er det væsentlige, at stoffet du ligger i gynger dig langsomt fra side til side. På den måde kan det føles som om, du er i ét med de lyde, du samtidig får ind. Bølgerne, vinden eller noget tredje. Få informationerne, du leder efter, hvis du er ude efter en hængekøje.

Vi forstår ikke at slappe af

Det sker sjældent at voksne mennesker får slappet ordentligt af i disse moderne, travle tider. “At komme helt ned i gear” for at anvende et oplagt udtryk. Den typiske tendens nu om dage, er, at vi kaster os over et underholdende element, når vi trænger til et hvil. Mobiltelefonen med alle de sociale medier og underholdnings-apps er fokuset rettet på  i stedet for at give os hen til dét, vores krop allermest har trang til. Blot at slå hjernen fra i bare 5 minutter. Alle hjernecellerne kører nu på overarbejde i stedet for at modtage hvile. Med ét sammenligner vi vores liv og gøren med andre. Der vil komme forestillinger og muligheder op, vi uden at vide det, ikke kan andet end at tage stilling til og bruge energi på

Få investeret i en hængekøje, hvis du gerne vil øve dig i at finde roen og mærke dig selv i hverdagen med store ambitioner og mange gøremål. Selvfølgelig har vi kun et liv til at udføre det, vi allerhelst vil. Men det leves nu bedst med at sundt sind, der kræver at få sine batterier ladet op.