Nyheder

Japansk kultur er meget anderledes for os i vesten

Tatami seng

Tatami sengen er et af de mest kendte symboler på japansk kultur. Tatami sengen bruges både som soveværelsesmøbel og til at holde ceremonier og andre vigtige begivenheder. I vesten har vi ikke noget lignende. Vi har dog soveværelser, men vores møbler er ikke bygget på samme måde som tatami sengene. En fordel ved denne slags seng/måtte er at den ikke fylder så meget. Oftest kan de foldes sammen og man kan dermed let rykke sin måtte et andet sted hen og sove. Tatami sengene findes normalt i to størrelser. Det er børnestørrelser og til voksenstørrelser. I Japan er der meget usædvanligt at der er virkelig høje mennesker, så japanerne kører med en “one size fits all” da der ikke er behov for andet. Hvis du vil være lidt multikulturel og en rigtig globetrotter så skal du prøve en tatami måtte. Du kan købe din tatami seng hos futon.dk og prøve at være lidt international når du sover. En hård madras er også med til at rette ryggen og er god hvis du har nemt ved at falde sammen i ryggen når du sover.

Japan og ære

Der er mange ting, der er kendetegnende for japansk kultur. Blandt andet er der det faktum, at japansk kultur har en lang historie. De har været isoleret i mange århundrede og har dermed fået deres egen unikke historie. De er ikke blevet påvirket af noget udefra. Japansk kultur er meget gammel, og mange af de traditioner, der er udviklet sig på øen, er stadig i brug i dag. Man kan derfor også sige at de er et gammelt, stolt folkefærd og med god grund! Japan har altid været fascinerende fordi de har været så unikke og dygtige til deres fag. Mange japanerne har 1 ting som de er gode til, det kan være alt fra sushi til sanger. De stræber altid efter at blive bedre og har utrolig meget tålmodighed og disciplin når det komme til arbejde. Det kan aldrig blive godt nok, og de er altid ydmyge.

Det andet kendetegn ved japansk kultur er dens forskellighed fra vestlig kultur

Japansk kultur er meget anderledes end vestlig kultur på mange måder. For eksempel har japanere et helt andet syn på familie og arbejde. I Japan er arbejdet meget vigtigt, og mange japanere vil ofre alt for deres job. Deres familie kommer som nummer 2, og derfor bliver mange børn opdraget af deres bedsteforældre eller andre slægtninge. Man ærer også sine ældre ufattelig meget, man skal altid passe på sine ældre og vise dem respekt. De ved aller bedst og man skal indordne sig. I vesten er det mere almindeligt at familien kommer først, og at man tager sig tid til at være sammen med dem. I vesten er vi overhoved ikke lige så gode til at ære vores ældre som de er i Japan. Der er mange familier der har et lille hjørne til bedsteforældrene for at ære dem, hvilket ville være helt uhørt i vesten.