Livsstil, Nyheder, Oplevelser

Optimer din træning og muskelvækst med proteinbarer

proteinbar
rcogm

Er du interesseret i at vide hvordan du kan optimere dine træningsresultater? Hvis du er nået til det punkt i dine træningsvaner, hvor du vil fokusere på muskelopbygning og hyppig træning, er det vigtigt at du holder fokus på dit proteinindtag. Når du træner intensivt, har din krop og muskler brug for at restituere hensigtsmæssigt, dette gøres ved at give de forskellige muskelgrupper hvile, samt at indtage proteiner da det hjælper kroppen med at genopbygge dine muskler. Du kan med fordel indtage kosttilskud som proteinbarer, hvis du vil vide mere om proteinbarer, hvordan de virker og hvilke fordele de har for din træning, så er du kommet til det rette sted.

Hvordan virker en proteinbar?

Når du træner er det vigtigt med både kulhydrater og proteiner, en proteinbar indeholder store mængder af begge dele og er derfor det ideelle valg som kosttilskud efter træning. Kulhydrater genopfylder musklernes sukkerdepoter og proteinerne hjælper dine muskler med at blive genopbygget, derfor er begge dele vigtige at indtage. Fordelen ved proteinbarer er, at du får begge dele og du kan få dem i mange forskellige størrelser, så du kan få lige nøjagtig de gram proteiner og kulhydrater du har brug for, i forhold til din træning. Du kan med fordel købe proteinbarer på https://www.bodyman.dk/ da de forhandler mange forskellige varianter og pakkeløsninger, så du kan investere i den løsning der passer bedst, til dine personlige præferencer, behov og økonomi. En proteinbar indeholder nok proteiner til at kickstarte processen med at genopbygge musklerne. I timerne efter træning er det vigtigt at indtage nok protein for at opnå maksimal muskelopbygning og restituering. Det er særligt vigtigt at få en ordentlig proteintilførsel efter træningen, hvis du har haft en hård og intensiv træning, da selve restitutionstiden forhøjes når du indtager ekstra protein. Ekstra bonusser i en proteinbar er, at den er nem at have med i tasken, den mætter godt og er en god substitut til et mellemmåltid, ydermere kan indtagelsen af en proteinbar, mindske din trang til søde sager.

proteinbar med nødder

Hvornår skal man indtage proteinbarer?

Der er mange forskellige meninger om hvornår man skal indtage ekstra proteintilskud, som proteinbarer, når man træner, nogle anbefaler at det skal være inden og andre efter. Nogen træner bedst på tom mave, hvor andre kan ikke have en vedvarende intensitet, hvis maven rumler. Du skal derfor indtage din proteinbar på de vilkår der passer dig bedst, dog senest 30 minutter efter endt træning, da det giver din krop og muskler bedre vilkår for at restituere. Derfor er det fordelagtigt at indtage en proteinbar da den er nem at have med i tasken og ikke tager tid at forberede. Du skal benytte dig af kosttilskud, som proteinbarer, når du har haft et træningspas, hvor du presset dine muskler til maks kapacitet. Du skal være opmærksom på, at en proteinbar ikke kan erstatte en sund og varieret kost, den kan med fordel bruges når du skal have et “her og nu” tilskud, men ofte indeholder proteinbarer også en masse sukker og tilsætningsstoffer. Proteinbarer skal derfor udelukkende ses som et tilskud til din varieret kost, ikke et alternativ.