Bolig

Sådan kan du nemt og billigt gøre dit soveværelse hyggeligere

sengestel

Soveværelset er et af de rum i ens hjem, hvor man bruger allermest tid. Dog er der alligevel mange mennesker, som forsømmer dette rum, da man netop bruger størstedelen af tiden på at sove. Selvom dette formentlig er rigtigt, så kan man sagtens gøre værelset hyggeligt, sådan at det bliver endnu rarere at bruge tid derinde.

Hvis du gerne vil renovere dit soveværelse, men ikke har så mange penge at bruge på det, så læs med her. Her får du nemlig fire ideer til, hvordan du kan gøre dit soveværelse hyggeligere både nemt og billigt.

1. Køb et sengestel til din seng

For mange mennesker anses et sengestel for at være en unødvendig og ligegyldig ting at bruge penge på, hvormed de bare får en seng med nogle enkle ben på. Men faktisk kan et flot sengestel være med til at tilføje meget charme og hygge til dit soveværelse.

Du kan på https://traefolk.dk/produkt/sengestel/ finde en række forskellige sengestel, hvormed du kan finde en, som er lige din stil. Et sengestel kan også være et rigtig godt udgangspunkt for den stil, som du vil have i soveværelset, da du så kan matche andre møbler og tilbehør til sengestellet.

sengestel

2. Hæng billeder på væggene

En ting som virkelig skaber hygge og gør, at en indretning virker fuldendt, det er at hænge billeder på væggene. Dog behøver det nødvendigvis ikke være dyrt kunst, som du hænger op. Du kan nemlig sagtens købe nogle enkle rammer i Ikea eller lignende, som du så kan male i en fin farve.

Hvad du så sætter i rammerne, det bestemmer du helt selv. Nogle ideer kan dog være billeder af familie og venner, flotte billeder som du printer fra internettet eller måske nogle fine postkort, som du har købt på ferier eller lignende. 

Hvis du er ekstra kreativ, så kan du jo også vælge at male dine egne billeder, som du kan hænge op. Dermed får dit soveværelse et ekstra personligt touch.

3. Skab noget hyggebelysning

Det er sjældent, at man ønsker sig virkelig skarpt lys inde i ens soveværelse, da man ofte er lidt søvnig, når man er i dette rum. Dermed kan du med fordel skabe noget hyggebelysning i rummet, sådan at du altid føler dig godt tilpas i rummet.

Dette kan du for eksempel gøre ved at købe nogle lamper, som har nogle mørke lampeskærme. Du kan dog også vælge at lave dine egne fyrfadslysholdere i form af brugte og rensede syltetøjsglas. Glassene kan du så pynte med decoupage.

4. Hav ekstra puder og tæpper liggende

Komforten er af allerstørste vigtighed i soveværelset, og derfor kan nogle hyggelige, men alligevel praktiske, pynteting være i form ekstra puder og tæpper. Dermed har du altid lidt ekstra at putte dig ind i, hvis det skulle blive meget koldt.

Puder og tæpper kan dog godt være relativt dyre fra ny, men hvis du er lidt fingernem, så kan du jo hækle, strikke eller sy dine egne puder og tæpper. Dermed får du igen lidt personligt charme ind i indretningen.