Nyheder

Tjek op på dit velvære hjemmefra

Blodstryksmåler

I det seneste år har mange været mere eller mindre bundet til hjemmekontor, eller på anden måde været mere hjemme end man almindeligvis ville være.

Dette har for mange også betydet at man måske ikke har fået dyrket nok motion, eller har købt ind til at lave for meget ensartet mad.

Dette kan godt være okay i en kort periode, men over længere tid, vil det have effekt på ens velvære, om det så er fysisk eller psykisk.

Man kan dog selvfølgelig gøre noget ved det. Der er mange måder, hvorpå man kan planlægge sin hverdag til at have rum til disse ting.

Det er ikke altid nemt, men det kan være nødvendigt på sigt. På trods af at landet ser ud til at åbne mere op for nu, kan man ikke være helt sikker på, hvornår det reelt kommer til at være en helt almindelig hverdag man går i møde igen. Det er derfor vigtigt, at man husker på sig selv, og sit velvære så længe det varer.

Brug en blodtryksmåler

De fleste går typisk til lægen, hvis de har en ide om, at blodtrykket kunne være for højt. Det er selvfølgelig også en rigtig god ide, men skal man monitorere oftere end det, kan det være man skulle anskaffe sig en billig blodtryksmåler.

Med en blodtryksmåler derhjemme, kan man hurtigt få overblik over, hvorvidt det er noget man bør få yderligere hjælp til at kontrollere. Det kan nemlig være en meget sigende indikator for, hvorvidt man har det godt.

Selvom man ikke altid kan mærke, at det er problematisk, kan det være det på længere sigt. For at bekæmpe, at man eventuelt i en senere alder skulle få problemer med hjerte eller andet, kan det være godt at handle på mistanke om forhøjet blodtryk.

Motion er, som altid, vigtigt

Som de fleste nok ved, spiller ens aktivitetsniveau typisk en stor rolle i ens velvære. Med en blodtryksmåler, kan man også se eventuelle fremskridt på længere sigt.

Selvom man har hørt det så mange gange før, kan det være at man endelig skulle få gjort noget ved det. Motion er ikke noget der kræver mere af ens tid, end at de fleste sagtens kan få det flettet og passet ind i hverdagen. Så er det bare om at finde en type motion, man føler man kunne dyrke et par gange om ugen.

Ordentlig kost kan gøre dig klar til løbeturen

Har man ofte den følelse af, at man ikke kan få motiveret sig selv, og ikke nogensinde føler sig oplagt til at dyrke motion, er kosten nok også en faktor.

Gode spisevaner, og balanceret kost, kan være faktoren der gør forskellen, når det kommer til at få sig selv i gang. Har man fået styr på hvilken type motion man har størst chance for at holde fast i, bør man også få lagt sine spisevaner i orden. På den måde, kan man på sigt gøre sit liv længere, og sundere – og en blodtryksmåler er også en god idé.