Nyheder

Tyngdedyner er det seneste skrig indenfor søvnbesvær

tung dyne
rcogm

Vægtede dyner er det seneste nye hit inden for søvnproblemer/søvnbesvær. Det siges, at de giver en følelse af ro og sikkerhed, hvilket kan hjælpe folk med sygdomme eller folk som bare generelt lider søvnløshed eller har svært ved at falde i søvn. Hvis du er interesseret i at prøve en tyngdedyne, skal du sørge for at lave din research først for at finde en, der er den rigtige for dig. Det giver ikke mening at købe en der er for kort eller ikke passer ind i soveværelset. Der findes nemlig en række forskellige typer og størrelser, så det er vigtigt at finde en, der vil være komfortabel og støttende. På den måde opnår du størst effekt af tyngdedynen. Køb din nye smarte dyne i dag hos www.scandinavianrest.dk og sove trygt fremadrettet.

Din elektronik holder dig vågen og blokerer at din krop kan producere melatonin

Blåt lys udsendes fra skærme og andre elektroniske apparater. Om aftenen vil det resultere i, at du fortæller din krop ubevidst at den skal holde sig vågen grundet lysforureningen fra din skærm. Dette sker når man ligger i sengen med sin telefon og stener Tiktok, Instagram og alle de andre apps. Samtidig er disse apps også indrettet til at holde dig fanget og bruge mere tid end du har lyst på dem. Alle kender til at ligge med sin telefon i sengen og sige til sig selv “Jeg bruger kun lige 5 minutter og så går jeg i seng” En halv time til en time senere og man ligger stadig med telefonen. Faren ved dette er netop man blokerer kroppens naturlige melatonin produktion, som sørger for at du bliver træt og kan falde i søvn. Dette er yderst uhensigtsmæssigt, da du dermed ligger og er ufrivilligt vågen. Samtidig forlænger du også din tid på at falde i søvn, som i sidste ende resulterer i en ond cirkel som er svær at bryde. Alt dette skyldes en enkelt lille ting, nemlig din telefon.

Det vigtigste du kan gøre for din rutine inden du skal sove er følgende:

En god rutine, inden du går i seng, er at undgå at kigge på skærme og bruge elektroniske apparater. Det betyder, at du ikke må se fjernsyn, ikke må bruge din telefon og ikke må bruge din bærbare computer i sengen. En måde at hjælpe dig selv med at overholde denne regel på er at have et bestemt tidspunkt, hvor du ikke må bruge elektronik, f.eks. kl. 23.00. Hvis du er en person, der har svært ved at holde dig til reglerne, kan du også prøve at downloade en app som f.lux, der gør farven på din skærm varmere om natten, så den er mindre stimulerende. Du kan med fordel bruge tiden her til at fordybe dig i bøger eller vaske op. Nogle kedelige trivielle opgaver er altid godt, så bliver man naturligt træt og producerer den melatonin man har brug for, for at falde i søvn.