Livsstil, Nyheder, Oplevelser

Imponer gæsterne med god gin i barskabet

jordbær gin drink

Over de sidste 5-10 år er en gin-bølge skyllet ind over Danmark. Flere mindre destillerier skyder op over hele landet, mens barer og spiritusforhandlere arrangerer gin-smagninger. En af grundene til, at gin er så populært er, at cocktails med gin både appellerer til mænd og kvinder. Det er ikke i samme grad tilfældet for whisky. Hvis du også er fan af den enebær-baserede drik, skal du naturligvis have et lager i hjemmet. Det har sin charme at invitere venner og familie forbi til en cocktail.

Køb gin online

Nu til dags handler de fleste af os spiritus i supermarkedet. På den måde kan vi klare alle indkøbene samme sted. I mange tilfælde kan det også gøres billigere end i specialbutikker. Ulempen er at kassedamen sjældent vil kunne vejlede dig i, hvilken gin du skal købe.

Hvis du vil spare tid og penge og samtidig lære noget undervejs, bør du derfor overveje online-shopping. Med overskuelige produktkategorier og velskrevne anmeldelser bliver det ingen sag at vælge i Danmarks største udvalg af gode gin.

den perfekte gin

Besøg din lokale spiritusforhandler

Det er ikke let for de lokale specialbutikker at konkurrere med supermarkedskæder og webshops, men vin- og spiritusforhandlere har en klar fordel.

Du får ganske enkelt en anden service, når du træder ind i en specialbutik. Dette er især en fordel, hvis du er helt grøn. I en vin og spiritusbutik vil ekspedienten give sig tid til at vejlede dig ud fra din smag og dit budget. Du kan desuden stille spørgsmål om gode smagssammensætninger, tilbehør osv. og dermed lære en masse.

Valg af barskab

Rammerne skal være i orden, og et barskab giver karakter til indretningen. Det gælder hvad enten det står placeret i køkken-alrummet eller på herreværelset. Mænd lader sig ofte inspirere af retro-stilen fra Mad Men-universet, mens kvinder i højere grad hælder til nordisk minimalisme.

Hvis du har mange flotte flasker og glas, er det selvfølgelig rart at få dem på display. Det kan gøres med et klassisk vitrineskab. De findes i mange prisgrupper, størrelser og farver.

En anden populær måde at opbevare sine flasker på er den elegante, italienske globusbar. Sådan en anskaffelse er et perfekt match til verdensmanden og vil uden tvivl vække misundelse hos vennerne.

Bland den bedste gin og tonic

Den måske mest kendte gin-cocktail er en gin og tonic. Der er flere hundrede måder at blande dem på, og langt hen ad vejen er det et spørgsmål om smag og behag. Dog er der visse regler, som gin-entusiaster over hele verden er enige om.

  • Vælg en tonicvand, der passer til ginens noter. Hvis en gin er tilsat citronskal, bør du altså ikke vælge en tonic med solbærsmag.
  • Køb tonic i høj kvalitet. Billig tonic ødelægger god gin.
  • Hold dig til simpelt tilbehør. En gin og tonic skal kun tilføjes bær, citrusfrugter eller grøntsagsstave, hvis det matcher smagen. Her gælder ”less is more”.
  • Spar ikke på isterningerne. Jo flere isterninger du fylder i glasset, jo bedre holder de på kulden.

God fornøjelse og skål!