Nyheder

Kornfrit hundefoder vs. almindeligt hundefoder

Kornfri hundefoder

Hvorfor bør du vælge kornfri hundemad til din hund?

Det bør du først og fremmest fordi en hund er et kødædende rovdyr. Det korn som en vild hund i naturen ville få, er det korn og grønt, der findes i deres byttedyrs mave.

Hele hundens fordøjelsessystem er designet til kød. Ligeledes er hundens spidse tænder.

En vild hund ville ikke gå hen og hapse af landmandens kornmarker.

Kornfri hundemad er det bedste du kan give din hund, hvis du ønsker en sund og velfungerende hund. Der er mange fordele og faktisk ingen ulemper.

Hundefoder og allergi

Rigtigt mange hunde får allergi af deres foder.

Allergiske symptomer på dette er f.eks. hot spots, som er sår tilfældige steder på hundens hud.

De kan også få sår mellem poterne og ømme ører. Har din hund en uforklarlig konstant kløe, så kan det måske skyldes foderet.

Men det er faktisk ikke engang kornet din hund reagerer allergisk på. Det er ekskrementer fra lagermider, som ofte findes i hundefoder med korn.

Skifter du fra almindelig hundemad til kornfri hundemad, som du kan købe her: https://www.hike.dk,vil du se symptomerne forsvinde fuldstændigt inden for et par uger.

Din hunds mad og overvægt

Ligesom vi mennesker bliver tykke af for meget korn, så gør hundene det også. For at få nok vitaminer og for at mætheden skal indfinde sig, så skal hunden have en vis mængde foder. Korn i hundefoderet er blot fyld, som oven i købet feder.

Kornfri hundemad er skaleret ned så kun det vigtige er i foderet. De rigtige vitaminer og mineraler og kød som er det mest naturlige for en hund at spise. Hunden vil optage foderet meget bedre. Det kan ses på, at fodermængden ikke behøver at være ret stor i forhold til det almindelige foder med korn.

Endnu en fordel ved dette er, at mindre foder giver mindre afføring.

Din hunds velbefindende

De ovennævnte eksempler er af fysisk karakter. Men din hund reagerer også psykisk på et skift til kornfri hundemad.

Kornfrit foder vil give et stabilt blodsukkerniveau og derved vil du få en roligere hund, som ikke reagerer så nemt på uro. Har du en urolig hund vil du opleve en ro og en selvtillid, som den ikke udviste før. Din hund vil komme i balance.

Hvilket hundefoder skal jeg købe?

Kornfrit hundefoder er det nye sort. Det er jo selvfølgelig rigtigt godt, at der er kommet fokus på fordelene ved kornfri hundemad.

Det er fint at der ikke er korn i, men de ingredienser der så er i, skal være af høj kvalitet. Ellers vil hunden sulte. Både fysisk og psykisk.

Desværre ses kornfri hundemad ofte som et kvalitetsstempel i sig selv. Det er det ikke.

Når du skal vælge foder kan du desværre ikke bare kigge på ingredienserne og forholdet mellem disse. Det siger nemlig intet om fordøjeligheden af komponenterne og hvad foderet gør i hele hunden.

Du er nødt til at spørge en dyrlæge eller anden ekspert til råds. Det er også vigtigt at tjekke at foderproducenten løbende laver undersøgelser af foderet.