Nyheder

Find en psykoterapeut i centrum af København K

psykoterapeut københavn k

En psykoterapeut kan bruges i forbindelse til meget. Hvis du føler, at du går rundt med noget, som du ikke kan overskue eller overkomme alene, så kan det hjælpe meget at finde en at snakke med. Det kan være alt fra en ven til et familiemedlem. Hvis du ikke føler dig tilpas med at snakke med dine venner og familie, så kan en psykoterapeut være den rette hjælp. Her kan du læse mere om, hvordan du finder en psykoterapeut i København K. 

Hvad kan en psykoterapeut i København K hjælpe dig med? 

Der er fin mulighed for at finde en god psykoterapeut i København K. Det giver dig mulighed for at få professionel hjælp til de problemstillinger, som påvirker din dagligdag. En psykoterapeut anvender psykoterapi til at behandle og hjælpe patienter med psykologiske problemstillinger. Det kan være alt fra sorg til stress på arbejdet. Hvis du ikke føler, at du kan komme videre fra din problemstilling selv, eller at du mangler de rette værktøjer for at kunne fungere i din dagligdag, så kan en psykoterapeut i København K hjælpe dig videre. Inden for psykoterapi findes der en masse forgreninger, som har indflydelse på, hvilke metoder der anvendes. Det kan være alt fra tegneterapi til oplevelsesorienteret terapi. Det er psykoterapeuten som vurderer, hvad der kan hjælpe dig videre.  

Hvad er forskellen på en psykolog og en psykoterapeut? 

Indenfor psykologi er den en masse forskellige fagord og titler, som kan være svære at navigere rundt i som privatperson. Når du føler, at du har brug for hjælp, kan det være svært at gennemskue, om du skal kontakte en psykolog eller en psykoterapeut. Det er et kæmpe skridt at arbejde mod at få professionel hjælp, derfor vil man gerne vælge rigtigt fra start. Der er ikke den store forskel i hjælpen, som en psykolog eller psykoterapeut tilbyder. Forskellen er dog i, at der i Danmark ikke er regler for, hvad der må arbejde som psykoterapeut. Det betyder, at en psykoterapeut ikke nødvendigvis har haft samme uddannelse som en psykolog. Det er dog ikke ensbetydende med, at de ikke er kompetente nok til deres arbejde. Det kan dog være en god ide at undersøge, hvad en potentiel psykoterapeut i København K har arbejdet med tidligere.  

Hvordan får du det bedste ud af din terapi? 

Det er ikke nemt at begynde på terapi. Det sværeste for mange, når de begynder hos en psykoterapeut for første gang, er at åbne op. Det er grænseoverskridende at skulle snakke om ens dybeste tanker med en person, som man ikke har mødt før. Derfor er det vigtigt, at du forsøger at være så åben som mulig for start. For at kunne have så effektiv terapi som muligt, er det vigtigt, at du er ærlig for din psykoterapeut men også dig selv. Det er okay ikke at kunne åbne sig helt op første gang man møder sin nye psykoterapeut, men det kan være en kæmpe hjælp at prøve at opbygge så meget tillid som muligt, så det bliver nemmere med tiden.