Livsstil, Nyheder, Oplevelser

Mangler du sjove idéer til børnefødselsdage?

børnefødselsdag

Du kender nok scenariet: Din søn eller datter fylder år om få dage og ønsker sig en sjov børnefødselsdag. Dit barn vil imponere og glæde sine venner, og som forælder er det din opgave at levere denne legendariske fødselsdag, som dit barn forespørger. Så hvordan skal du lige håndtere denne udfordring?

Et dejligt minde

En fødselsdag har for mange, og især for børn, en stor betydning. Det er den ene dag i året, hvor man for det meste får sin vilje og derudover også modtager gaver. Det er en form for juleaften, der kun har én hovedperson; en selv. Det er en dag, der tilbringes med familie og venner, som er der for at fejre og lykønske en, så man kan få en dejlig dag. Mange vil derfor også huske fødselsdage som glædelige dage, hvor man kan se de mennesker, man har kærest og måske ellers ikke ser så tit. Men en fødselsdag indeholder af mange gode grunde også en del forventninger. Man kan sætte meget pres på sig selv og andre for at få den perfekte dag, selvom man jo i virkeligheden ikke kan planlægge alverden, og der altid vil vente overraskelser lige om hjørnet. Nogle vil måske også fornemme deres eller andres fødselsdage som stressende, idet man for eksempel skal tænke på gaver, penge eller familiedynamikker. Man bliver bedre til at håndtere og se bort fra forventninger i forbindelse med sin fødselsdag jo ældre, man bliver. Men som forælder vil man jo selvfølgelig alligevel gerne give sit barn en sjov børnefødselsdag, så han eller hun en dag kan se tilbage på dagen med et smil.

børn der leger

Aktiviteter til en sjov børnefødselsdag

En skattejagt er en af de mest klassiske og mest populære aktiviteter til en børnefødselsdag. Skattejagter eller orienteringsløb styrker fællesskabsfølelsen hos børnene, idet de har et fælles mål, de skal opnå. For enden af turen venter en stor og spændende skat på dem, og det er der ikke mange børn, der kan modstå. Man kan øge sjov-faktoren ved at lade børnene klæde sig ud i kostumer eller præsentere dem for små, ikke alt for overvældende, udfordringer. Man kan også arrangere en mindre talentkonkurrence eller bruge dagen på at male eller bygge en speciel ting, som børnene kan få med hjem efter festen. Hvis man vil, kan man afholde hele festen i et bestemt tema, som ens barn er glad for for. Man kan også vælge at afholde hele fødselsdagen i en oplevelsespark eller måske et populært klatre- eller trampolincenter i nærheden. Det er altid en god idé at få børnene lidt op i gear (uden at det bliver for meget), for så vil det være lidt nemmere at få dem til at falde til ro i slutningen af dagen. Hvis ens barn elsker Børne-MGP eller lignende, kan man jo også lægge børnefødselsdagen sådan, at den falder sammen med dette, så børnene kan synge og heppe sammen. Under en børnefødselsdag skal man dog først og fremmest holde godt øje med, om børnene føler sig godt tilpas og har det sjovt med hinanden. Der skal nemlig være plads til alle, og det er oplevelser som disse, som børnene vil komme til at huske en dag.