Livsstil, Nyheder, Oplevelser

Savner du sjove aktiviteter i haven?

sjove aktiviteter i haven

Ejer du en have? Hvis svaret er ja, så er du en af de heldige. En have skaber nemlig adskillige muligheder for afslapning, sport og sjove aktiviteter. En have kan være samlingspunkt for hele familien, samt være dit helt eget personlige tilflugtssted i en travl hverdag. En have kan bruges til alt det, du vil, og den kan især være et centrum for sjov og godt humør.

En have til dig og mig

Prøv at tænke tilbage på din egen barndom. Mon ikke der gemmer sig nostalgiske minder fra din farmors have et eller andet sted i bevidstheden? Måske husker du halen på en logrende, legesyg hund eller klatring i det store kirsebærtræ i havens bagerste hjørne? Måske du kan se det improvisatoriske Sankt Hans-bål foran dig eller mindes lyden af fuglefløjt og latter i dine ører? En have har den enestående egenskab at kunne skabe vedvarende minder, men forskellen på en have og ethvert andet sted er, at der følger en vis følelse af hjem og tryghed med en have. En have tilhører et hus, og huset tilhører ens familie eller tætte venner. Ved at befinde sig i en have, er man derfor også ofte sammen med andre mennesker, og det er netop dette, som gør haven til et helt centralt samlingspunkt. Det er derfor vigtigt at sætte pris på sin have, hvis man ejer en. Det er et stort privilegium at kunne nyde naturen og den friske luft præcis, når man vil. Det er især dejligt at eje en have, når man har børn. Børn vil sætte specielt meget pris på plads til at løbe og lege i det fri, hvor fantasien ikke sætter nogen grænser for sjove aktiviteter i haven.

grill aften

Masser af muligheder

En have behøver ikke bare at indeholde en lille terrasse og et rosenbed. Nej, en have har masser af potentiale. Man kan sagtens finde på masser af sjove aktiviteter i haven, som hele familien eller festen kan være en del af. Mens gemmeleg eller grillaften skam er fine aktiviteter, er det også tilladt at tænke lidt ud af boksen. Således kan man for eksempel sætte et volleyball-net op og invitere sine venner til volley-turnering. Det samme kan selvfølgelig gøres med sportsgrene som badminton eller fodbold. Humøret stiger altid en smule, når pulsen bliver lidt højere og konkurrence-følelsen vækkes. Er man mere til at dyrke sport alene, kan man også sagtens flytte sin yoga-træning ud i haven og nyde solens stråler midt i sit morgenstræk. Man kan også bruge sin have til at sanke aftensmadens krydderier og ingredienser. Aktiviteter som disse giver ikke blot en tilfredshedsfølelse, men kan også være lærerige for yngre familiemedlemmer. Apropos børn, så er små skattejagter eller påskeægsjagt i haven altid en stor succes. Børnene vil helt sikkert blive populære hos deres venner, hvis der arrangeres en fantastisk leg for alle, som munder ud i en mindst lige så god pris. Kort sagt er mulighederne for sjove aktiviteter i haven vidtrækkende. Og hvem ved – måske haven også vil blive en del af dit barns minder?