Bolig, Livsstil, Nyheder, Oplevelser

Planter til din boligindretning

planter til boligindretning

Planter kan skænke masser af liv, lys og god energi til den mest kedelige eller sparsomme boligindretning. Planter kan booste dit æstetiske udtryk og give dit hjem en lille opgradering. At eje planter behøver ikke at betyde, at de kræver konstant og forsigtig pleje for at kunne overleve, idet nogle planter sagtens kan klare sig med sparsomt lys og vand. Få din guide til potteplanter, der passer til dig og dit hjem her.

Det grønne element

Naturen har altid spillet en stor rolle i vores liv og hverdag. Desværre kommer vi mennesker ikke længere så meget ud i den grønne natur som for blot halvtreds år siden. Ofte tillader vores travle dagligdag nemlig ikke tid udendørs, eller vi prioriterer den simpelthen ikke højt nok. Værdien og vigtigheden i frisk luft og at være omringet af grønt er dog ikke blevet mindre af den grund. Det er tværtimod vigtigere end nogensinde, at vi omgiver os med naturen. Mange undersøgelser har fundet frem til, at det er utrolig sundt for vores mentale velvære at udføre havearbejde. Plejen, som munder ud i at planten vokser sig større og slår rødder, kan modvirke risikoen for blandt andet depression, stress og angst. Det medfører en stor succesoplevelse at se sin monstera-plante klare sig godt, og denne form for hobby kan udføres både indenfor og udendørs. Planter kan give ens hjem en større værdi, mens de også kan få hjemmet til at se større og lysere ud. Ved at skabe en lille oase omkring sig, vil man kunne bringe naturen indenfor og på den måde styrke sit indeklima. Planter kan blive en vigtig bestanddel af din boligindretning og give den det æstetiske touch, den måske mangler.

planter i hjemmet

Hvilke planter?

Der er små ting, vi kan gøre, for at komme tættere på naturen, selvom vi måske ikke ejer en have. Altaner kan være fantastiske muligheder for at gro krydderurter eller passe blomsterkasser. Men der er også masser af potentiale indenfor hjemmets fire vægge. Planter behøver ikke blot at være en form for overflødig dekoration, men kan faktisk komplementere boligindretningen betydeligt. Skyggeplanter, som for eksempel philodendron eller bregner, trænger ikke til meget lys, og er derfor oplagte til badeværelser eller nord-/østvendte vinduer. Hvis man ikke er så god til at vande rutineret, kan man holde sig til planter, der er nemme at holde og ikke trænger til meget pleje, som for eksempel orkidéer eller sukkulenter. Hvis man foretrækker store planter, kan man med fordel gå efter for eksempel et violin-figentræ eller en form for palme (f.eks. bjergpalmen), der kan gøre underværker for ens boligindretning. Hvis dit hjem til gengæld er meget lyst og har mange vinduer, så kan du for eksempel anskaffe dig et eukalyptustræ, et jasmintræ eller en ørkenrose, som er planter, der elsker direkte sollys fra syd-/vestvendte vinduer. Du kan også overveje at købe planter, der renser luften i indeklimaet eller har andre nyttige egenskaber. Nogle planter, som for eksempel guldranken, tiltrækker støv, og kan på den måde gøre hjemmet renere. Lavendelplanten siges at hjælpe mod søvnløshed, og aloe vera planten har mange gode sundhedsmæssige egenskaber. Mulighederne indenfor planter til din boligindretning er utallige, og de venter blot på at blive opdaget.